Halloween Knutselproject


Halloween Knutselproject

De herfst is weer in het land!

Het perfecte seizoen om thuis met een kop warme chocolademelk onder een dekentje te kruipen.


Ons nieuwste boek "Naam, Naam en Naam ontdekken een spookhuis" past uitstekend bij het stormachtige najaar en het spookachtige Halloween.


Daarom hebben we iets leuks voor jullie bedacht: een Halloween-mobiel, waarbij we ons hebben laten inspireren door de personages uit ons spookboek.

Een leuk project voor een gezellig middagje knutselen samen met de kinderen!Download de Pdf onderaan, volg verder onze instructies op en maak een leuke decoratie voor de kinderkamer, terwijl jullie samen van een kop warme chocolademelk genieten.

.

Veel plezier!URO PDFPDF


Wat je nodig hebt: de uitgeprinte Pdf, 2 takjes (of satéprikkers/brochettestokjes) van ongeveer 20 cm lang, draad, een schaar en een lijmstift


1. Knip allereerst de verschillende figuren uit die je in de Pdf vindt, zowel de voor- als de achterkant ervan.


TIP: Maak je geen zorgen als de voor- en achterkant niet precies even groot zijn. Als je de figuren straks op elkaar hebt geplakt, kan er nog een beetje worden bijgeknipt.2. Knip voor ieder figuur een stuk draad af dat ongeveer 40-45 cm lang is.


3. Smeer wat lijm op de voor- en achterkant van het figuur, leg het uiteinde van het draadje ertussen en druk beide kanten tegen elkaar aan. Als de lijm droog is, kan er voor de finishing touch nog een beetje worden bijgeknipt langs de randjes.


TIP: Laat de draad aan de bovenkant van het figuur uitsteken, anders komt hij straks op z'n kop te hangen 😉4. Zoek buiten (in park, bos of tuin) twee takjes (of satéprikkers/brochettestokjes in de keukenschuif) van ongeveer 20 cm lang. Bind de twee takjes als een kruis aan elkaar en maak hier een extra lang stuk draad aan vast. Hiermee hang je je mobiel straks op, bijvoorbeeld aan een lamp of het plafond.5. Nu kunnen de figuren worden vastgemaakt aan het kruis. We raden aan om er eentje vanuit het midden naar beneden te laten hangen en de anderen gelijkmatig te verdelen over de vier hoeken van het kruis. Je kiest zelf welke figuren je wilt gebruiken en hoe hoog of hoe laag ze komen te hangen. Voor onze mobiel hebben wij ongeveer 10 van de beschikbare figuren gebruikt.


TIP: Door de figuren verder naar binnen of buiten te schuiven over de takjes, kan je het zwaartepunt verplaatsen. En door de lengte van de draadjes korter of langer te maken, kan je spelen met het evenwicht. Het vereist wat oefening om de mobiel in balans te krijgen, maar het resultaat mag er zijn!


Nu is je Halloween-mobiel klaar! :-)


Deel graag je knutselproject met ons

We hopen dat jullie hebben genoten van dit gezellige knutselproject!
Je mag altijd je knutselproject met ons delen, tag graag @mijnliefsteboek, dan kunnen we je mooie Halloween-mobiel ook bewonderen.Previously on the blog

Kleurplaten voor Pasen

Ga gezellig samen kleuren met de figuren uit ons boerderijboek! Een gezellig DIY project voor de paasdagen.