Søren Juhl portrait
Illustrator

Søren Juhl

Elk kind tekent. Sommige kinderen stoppen, andere gaan ermee door. Ik ben ermee doorgegaan en teken nog steeds. Ik kan me niks leukers bedenken! 

Ik heb bij een boel verschillende bedrijven gewerkt, waaronder reclamebureaus en LEGO, waar ik merchandise voor de Legoland-parken heb ontworpen. Dat ging van speelgoedzwaarden tot mokken en van etuis tot handdoeken en een heleboel andere producten met Lego-thema's. 

Daarvoor was ik freelance illustrator en heb ik tekeningen en animaties verzorgd voor een reeks online spellen. Daarnaast illustreer ik logo's, graphics voor apps en websites, en boeken. 

Mijn ‘niche-publiek’ bestaat uit kinderen, en ik teken in een cartooneske stijl: schattig en met ‘vrolijke’ kleuren. Meestal begin ik met een aantal proefschetsen. Die schetsen werk ik uit tot duidelijkere tekeningen, die ik vervolgens inscan om op de computer af te maken. 

Mijn laatste werkzaamheden waren bij een uitgeverij waarin we de ‘digitale wereld’ vermengden met de wereld van de boeken. Soms vormde de webcontent een aanvulling op de boeken, en soms andersom. Er waren ook projecten bij die we hebben uitgewerkt tot volledig digitale platformen. 

In al deze projecten was de wereld van het kind het uitgangspunt, en daarom ben ik ontzettend blij dat ik nu samenwerk met Mijn Liefste Boek!